Home Проекти

Проекти

КРАЕН ПРОДУКТ ПО ПРОЕКТ „ДИГИТАЛЕН АНГЛИЙСКИ“

КРАЕН ПРОДУКТ ПО ПРОЕКТ „ДИГИТАЛЕН АНГЛИЙСКИ“

    Уважаеми ученици и учители,

    Имаме удоволствието да ви представим електронната книга "ДИГИТАЛЕН АНГЛИЙСКИ – УЧЕНЕТО НЕ СВЪРШВА В КЛАСНАТА СТАЯ ", създадена в рамките на проект по програма Еразъм+. Тази книга е изключително полезен ресурс, който описва всички дигитални инструменти, използвани за обучение на учениците и учителите, които участваха в проекта. Всеки инструмент е представен с основните си характеристики, целева група, цел на използване и дори ръководство за употреба.

продължава>

УЧЕБНА/ ПРЕПОДАВАТЕЛСКА/ ОБУЧИТЕЛНА ДЕЙНОСТ – АЙДЪН, ТУРЦИЯ

turkey1
        

  От 22 до 26 май 2023 г. в Кьошк Айдън, Турция се проведе шеста мобилност по проект „Дигитален английски“, по програма Еразъм+. В срещата участваха 46 ученици и учители от партньорските училища в Португалия, Италия, Румъния, Турция, България и Литва. Домакин на срещата беше турското училище „Ayla Vural Anadolu Lisesi“. Темата на срещата беше „Традиционна или обърната класна стая?“.

продължава>

РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА РЕЗУЛТАТИТЕ ПО ПРОЕКТ „ДИГИТАЛЕН АНГЛИЙСКИ“

rezult1
        

   

   На 20 април 2023 г. , по време на седмицата на английския език, Професионална гимназия по икономика "Проф.д-р Димитър Табаков" - Сливен организира събитие на тема "Европа и аз". Това беше чудесна възможност за учениците да покажат своите знания за Европейския съюз в състезание, организирано в рамките на първата част от събитието. В състезанието участваха 9 ученици от 9 клас, които бяха разделени на 3 отбора. Състезанието имаше за цел да насърчи запознаването на учениците с институциите, ценностите и икономическите възможности, които Европейският съюз предлага. Това ни позволява да разберем какво е нашето място в Европа и как можем да работим заедно, за да постигнем общи цели.

продължава>

УЧЕБНА/ ПРЕПОДАВАТЕЛСКА/ ОБУЧИТЕЛНА ДЕЙНОСТ – КУЛАУТУВА, ЛИТВА

litva1
        

   От 17 до 21 октомври 2022 г. в Кулаутува, Литва се проведе четвъртата мобилност по проект „Дигитален английски“. В срещата участваха 52 ученици и учители от партньорските училища в Португалия, Италия, Румъния, Турция, България и Литва. Домакин на срещата беше „Kulautuva Basic School“. ПГ по икономика „Проф. д-р Димитър Табаков“ беше представена от 4 ученици от 10 клас, придружавани от директора на гимназията г-н Добрев и г-жа Големанова, учител по английски език.

 

продължава>

ПГ ПО ИКОНОМИКА – СЛИВЕН ОТНОВО БЕШЕ ДОМАКИН НА МЕЖДУНАРОДНА СРЕЩА

digbg1

 

        

  От 2 до 6 май 2022 г. ПГ по икономика „Проф. д-р Димитър Табаков“- Сливен отново беше беше домакин на международна среща. В третата Учебна/ Преподавателска/ Обучителна дейност по проект “Дигитален английски“ по програма Еразъм+, участваха 52 ученици и учители от партньорските училища в Португалия, Литва, Италия, Турция, Румъния и България. Темата на срещата беше „Ученето не свършва в класната стая“.

 

продължава>

Проект за иновативно училище „По пътя на икономиката и технологиите“

Проект за иновативно училище „По пътя на икономиката и технологиите“

 

01

 

   За пета поредна година гимназията е иновативно училище. Бяхме включени в първия списък на МОН през 2017 г. с четиригодишния проект „Въведение в икономиката“. След успешното му приключване през 2021 г. започнахме реализирането на нов тригодишен проект „По пътя на икономиката и технологиите“. В него над 300 ученици от 8, 9, 10 и 11 клас се обучават чрез въвеждането на иновативните предмети Икономика на домакинството, Информатика, Интернет и уеб технологии, Имам бизнес идея, Обща икономическа теория, Млад предприемач, Инвестиции, Графичен дизайн, Управление на нематериалните активи и Чатботите в икономиката. Всички обучителни групи създават свои продукти и се подпомагат взаимно. Иновативният проект продължава до 2024 г.

УЧЕБНА/ ПРЕПОДАВАТЕЛСКА/ ОБУЧИТЕЛНА ДЕЙНОСТ – СЛИВЕН, БЪЛГАРИЯ

bulgariq1
        

  От 27 март до 2 април 2022 г. ПГ по икономика „Проф. д-р Димитър Табаков“- Сливен беше домакин на четвъртата среща по проекта „Развиване уменията на 21-ви век у учениците“. Темата на срещата беше: „Търсене на работа и кандидатстване за работа. Развиване на предприемачески умения на ученици от професионални гимназии“. В срещата участваха 51 ученици и учители от професионални гимназии в Полша, Италия, Португалия, Турция и България.

продължава>

Предприемаческите бизнес идеи на учениците от 8 д клас

  Днес с вълнение и радост се запознахме с предприемаческите бизнес идеи на учениците от 8 д клас, специалност "Електронна търговия". Момчетата и момичетата съчетаха в своите планове бизнес, мечти, градивност, оптимизъм, духовност и съпричастност. Умни, интересни и красиви, те презентираха своите разнообразни идеи и теми...

 

продължава>

УЧЕБНА/ ПРЕПОДАВАТЕЛСКА/ ОБУЧИТЕЛНА ДЕЙНОСТ – МЕМ МАРТИНС, ПОРТУГАЛИЯ

mem01
        

  От 12 до 18 декември 2021 г. в Мем Мартинс, Португалия се проведе първата среща по проекта „Дигитален английски“. Темата на срещата беше: „Създаване на видеоклипове“.  Домакин на срещата беше „Agrupamento de Escolas Ferreira de Castro“. Домакините бяха организирали семинари за запознаване и практическа работа с няколко дигитални инструменти. Flipgrid е инструмент за видео дискусии, проектиран от Microsoft специално за учители и ученици в дигиталната класна стая.

продължава>

Проект „Подкрепа за успех”

uspeh101
        uspeh13

   

Групи за допълнителни обучения и клубове за занимания по интереси в гимназията

   Традиционно учениците и учителите в гимназията  са много активно по отношение на сформирането на групи и клубове и реализирането на дейности по този проект. През последните три учебни години в периода 2018-2021 г. училищният живот беше обогатен от над 40 екипа и формации, изявяващи се в областите на науката, изкуствата, технологиите и спорта.

продължава>

ДНИ НА ЕРАЗЪМ

dni1
        

   Петото издание на инициативата „Дни на Еразъм“ се проведе на 14, 15 и 16 октомври 2021 г. Това е инициатива на Европейската комисия, с която да се отбележи положителното въздействие на Програма „Еразъм+“ едновременно във всички държави по света, които участват в нея. През 2021 г. инициативата е под патронажа на Европейския комисар по иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж Мария Габриел.

продължава>

ВИРТУАЛНА УЧЕБНА/ПРЕПОДАВАТЕЛСКА/ОБУЧИТЕЛНА ДЕЙНОСТ

elsreshta1
   

ВИРТУАЛНА УЧЕБНА/ПРЕПОДАВАТЕЛСКА/ОБУЧИТЕЛНА ДЕЙНОСТ

    На 5 и 6 юли 2021 г. се проведе втора виртуална мобилност по проекта „Електронна търговия за стартиращи предприятия“, с домакин CE Ave Maria San Cristobal Granada, Spain. За целта беше използвана електронната платформа Google Meet. В срещата участваха 18 учители от партньорските училища в Шотландия, Испания, Италия, Турция, Гърция и България.

 

продължава>

ВАЛИДИРАНЕ НА РЕЗУЛТАТИТЕ ПО ПРОЕКТ „УСПЕШНИ МЛАДИ ИКОНОМИСТИ“

validirane1
   

   

  

   В края на практическото обучение на остров Мадейра всяка група представи създаденото от нея стартиращо предприятие. Коментирани бяха силните и слаби страни на всяка презентация, задавани бяха допълнителни въпроси. Излъчена беше групата с най-добър бизнес план и най-добро представяне.

продължава>

ПРАКТИЧЕСКО ОБУЧЕНИЕ ПО ПРОЕКТ „УСПЕШНИ МЛАДИ ИКОНОМИСТИ“

uspprak1
   

   

   Двадесет ученици от 11 клас, от ПГ по икономика „Проф. д-р Димитър Табаков“ – Сливен, бяха на практическо обучение в град Фуншал, на остров Мадейра. Практиката се проведе в периода 28 юни – 9 юли 2021 г. Дейността е по проект “Успешни млади икономисти”, по програма Еразъм +.

продължава>

УЧЕБНА/ ПРЕПОДАВАТЕЛСКА/ ОБУЧИТЕЛНА ДЕЙНОСТ – АЛЕШД, РУМЪНИЯ

romaniq1
        

   От 20 до 24 март 2023 г. 4 ученици и 2 учители от ПГИ „Проф. д-р Д. Табаков“ участваха в мобилност по проект „Дигитален английски“, в Алешд, Румъния. В срещата участваха 44 ученици и учители от партньорските училища в Португалия, Италия, Румъния, Турция, България и Литва. Домакин на срещата беше румънското училище „Liceul Teoretic Constantin Șerban“. Темата на срещата беше „Учене и преподаване с Google Workspace“. Дигиталните инструменти, с които участниците в мобилността се запознаха по време на семинарите, бяха Google Slides, Learningapps.org и Book Creator.

продължава>

Допълнителни практики в реална работна среда

praktiki2
        

   

   През месец януари 2023 г. стартира изпълнението на Дейност 1 „Подкрепа за практическото обучение на учениците, навършили 16 години от училищата, осъществяващи професионална подготовка чрез допълнителни практики в реална работна среда“ по Проект "Ученически практики - 2" за учебната 2022/2023 г.

продължава>

КРАЕН ПРОДУКТ

   Крайният продукт на партньорството е ръководство за учители „A Teacher’s Guide on: Employability and Skills Development of European VET Students . Сътрудничеството между 5 държави: Полша, България, Италия, Португалия и Турция беше много успешно. Първо, в това ръководство споделяме опита, който имаме като преподаватели в сферата на професионалното образование.

продължава>

УЧЕБНА/ ПРЕПОДАВАТЕЛСКА/ ОБУЧИТЕЛНА ДЕЙНОСТ – ОУРЕМ, ПОРТУГАЛИЯ

21vlast1
        

  От 22 до 28 май 2022 г. 6 ученици и 2 учители от ПГИ „Проф. д-р Димитър Табаков“-Сливен участваха в последната среща по проекта „Развиване уменията на 21-ви век у учениците“, която се проведе в Оурем, Португалия. Темата на срещата беше: „Умения за живота, които работодателите оценяват“. Домакин на срещата беше „Fátima Hospitality Vocational School“.

продължава>

УЧЕБНА/ ПРЕПОДАВАТЕЛСКА/ ОБУЧИТЕЛНА ДЕЙНОСТ – КАПУА, ИТАЛИЯ

dig1
        

 От 3 до 9 април 2022 г. в Капуа, Италия се проведе втората мобилност по проекта „Дигитален английски“. Участваха ученици и учители от партньорските училища в Португали, Италия, Турция, Румъния, Литва и България. Темата на срещата беше „Днес читател, утре лидер!“ Домакин на срещата беше професионална гимназия по икономика, мениджмънт и туризъм - ITET Federico II. Във връзка с темата на срещата домакините бяха организирали няколко семинара за работа с дигитални инструменти.  Kahoot е безплатен инструмент за обучение, базиран на игри, който прави ученето забавно. Изисква минимум технически опит за създаване на викторини, анкети и дискусии.

продължава>

Имам бизнес идея

  Прекрасните осмокласници и техните идеи ни дават много надежда и вяра в доброто и успешно начало

Днес интересните и симпатични момичета и момчета презентираха своите бизнес идеи с голямо желание. Важно беше усещането за позитивност, благородство, градивност...

 

продължава>

Обява

Обява

Относно: Избор на представител на бизнеса и науката и/или учител от гимназията за провеждане на занятия по създаване и функциониране на учебно-тренировъчна фирма по проект BG05M2OP001-2.015-0001 "Ученически практики - 2" ОП НОИР 2014-2020 г. за учебната 2021 - 2022 година


продължава>

УЧЕБНА/ ПРЕПОДАВАТЕЛСКА/ ОБУЧИТЕЛНА ДЕЙНОСТ – САН САЛВО, ИТАЛИЯ

italy01
        

  От 21 до 27 ноември 2021 г. в Сан Салво, Италия се проведе третата среща по проекта „Развиване уменията на 21-ви век у учениците“. Темата на срещата беше: „Развиване на информационна, медийна и технологична грамотност“.  Домакин на срещата беше „Istituto Omnicompresivo R. Mattioli - S.D’Acquisto“.

продължава>

Равен достъп до училищно образование в условията на кризи

ravendostap07
        

   Продължаваме активно участието си в различните дейности по проекта. За обезпечаване на образователния процес по Дейност 1 бяха осигурени технически средства за педагогическите специалисти и нуждаещи се ученици. По Дейност 2 са сформирани групи за обучение на ученици, които желаят да подобрят уменията си за обучение от разстояние в електронна среда.

продължава>

ТРЕТА ОНЛАЙН СРЕЩА

2021-09-15 17_06_42-

ТРЕТА ОНЛАЙН СРЕЩА

    На 15 септември 2021 г. се проведе третата онлайн среща на партньорите. Домакин на срещата беше ПГ по икономика „Проф. д-р Димитър Табаков“- Сливен. Използвана беше платформата Майкрософт Тиймс. На срещата присъства 9 учители от партньорските училища.

продължава>

ПРЕДВАРИТЕЛНА ПОДГОТОВКА

u1
   

   

   В периода 03.10.2020 г. - 17.04.2021 г. участниците в проект „Успешни млади икономисти преминаха 50 часа езикова подготовка по португалски език, ниво А1 по Европейската езикова рамка. Курсът на обучение беше проведен от г-жа Светла Дончева, завършила португалска филология със специализация в университета в Лисабон.

продължава>

Телефони за контакти с отговорните институции в случай на дете жертва или в риск от насилие:


- Телефон 112: Национална система 112 -  за спешни повиквания - в случаите на реална заплаха за живота, здравето, безопасността или имуществото;

- Отдел "Закрила на детето": за община Сливен - O44/62-57-25, 62-50-83; за община Котел - 0453/4-23-O9; за община Нова Загора - O457/6-21-33; за община Твърдица - 0454/4--38, 4-42

- РИО – Сливен - 044/611-020, 0879600399 - Илонка Толева


Научете още!