Гимназията

ГРАФИК НА ДЕЙНОСТИТЕ ПО ПРИЕМ НА УЧЕНИЦИ СЛЕД ЗАВЪРШЕН VІІ КЛАС ЗА УЧЕБНАТА 2020/2021 г. В ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ИКОНОМИКА „ПРОФ. Д-Р Д. ТАБАКОВ” – СЛИВЕН

    Съгласно Наредба 10 от 01.09.2016 г.за организация на дейностите в училищното образование и при спазване на всички противоепидемични мерки във връзка с разпространението на COVID-19, Професионална гимназия по икономика „Проф. д-р Д. Табаков” – Сливен ще извършва записване на ученици след завършен VІІ клас за учебната 2020/2021 година при следния график:

продължава>

ДЕЙНОСТИ в периода от 13 април до 16 април – 2020 г.

ДЕЙНОСТИ

в периода от 13 април до 16 април – 2020 г.

за разнообразяване на заниманията в електронна среда и предоставяне на възможности за разтоварване на учениците

  •  занимания по интереси
  •  публикации в училищния вестник
  •  публикации в страницата на училището
  •  прочит на лично творчество – есета, поезия, картини и др
  •  конкурс за презентации
  •  фотоконкурси
  •  любопитни факти, свързани с инвестирането, финансите, предприемачеството, счетоводството
  •  забавни анкети

 

продължава>

Обмен на идеи

 

01

Добре дошли, колеги, момчета и момичета от Провадия, в нашия Сливен! През седмицата ни гостува делегация по НП "Иновации в действие". Обменихме опит по отношение на предприемачеството, бизнес идеите и сайтовете чрез инсталации и презентации.

продължава>

Корпорация Развитие

 

01

Новата учебна година започна по уникален начин - в ПГИ днес ни гостува един голям българин - г-н Александър Александров. Ученици от парламента и клубовете се срещнаха с Човека, Доктора по икономика, Предприемача, Учения, Основателя и Главен мениджър на Корпорация "Развитие".

продължава>

Иновации в бизнеса и предприемачество

  001

В чест на 70-годишния юбилей на Професионална гимназия по икономика „Проф. д-р Димитър Табаков“ беше организиран семинар на английски език на тема „Бизнес и предприемачество“. Екипи от ученици от 10 и 11 клас представиха своите идеи за създаване на иновативни продукти, проучване на пазара и възможности за производство и износ. Дейността е свързана с участието на гимназията в проект по програма Еразъм+ на тема „Електронна търговия за стартиращи предприятия“. Предстои международна среща в Кавала, Гърция, където ученици от България, Шотландия, Испания, Италия, Турция и Гърция ще представят бизнес идеите си и създадените от тях фирми.

продължава>

ПЪРВА СРЕЩА – ГРАНАДА, ИСПАНИЯ

 

001От 19 до 22 ноември 2018 г. в Гранада, Испания се проведе първата среща по проекта „Електронна търговия за стартиращи предприятия“. На срещата присъстваха 22 директори и учители от партньорските училища в Испания, Италия, Гърция, Турция, Шотландия и България.

продължава>

Ученици от гимназията по икономика в Сливен проведоха импровизирано заседание на общински съвет

uch-savet-390px

Ученици от Професионалната гимназия по икономика "Проф. д-р Димитър Табаков" проведоха импровизирано заседание на общински съвет. Участниците бяха от 10 и 11 клас. Те членуват в клуб „Моята община“, част от инициативите на гимназията по проект „Твоят час“, с ръководител Димитър Занзалов.

продължава>

Учител на годината - преподавател от ПГИ - Сливен

Във връзка с честването на 24 май, Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост, Пепа Големанова – старши учител по английски език в ПГИ „Проф. д-р Д. Табаков“ Сливен получи диплом за носител на Специалната награда на Председателя на Синдиката на българските учители в ХХ Юбилеен национален конкурс на СБУ „Учител на годината“ – 2017 г....

продължава>

НВО по Информационни технологии и Чужд език по желание

Уважаеми ученици,

   Във връзка с Националното външно оценяване за 10 клас, съгласно ЗПУО, по подразбиране за всички ученици са избрани БЕЛ и МАТ.

   Всеки ученик има възможност да се включи в НВО по Информационни технологии и Чужд език по желание. За целта е необходимо да постъпи заявление от ученика.

продължава>

Да обичаш въпреки

 

01

Да обичаш въпреки....не е ли това най - силната любов? Когато обичаш родината си и родния си град, намираш причина да се завърнеш и да останеш, въпреки всичко. Неповторимо събитие.

продължава>

Иновативни икономисти

 

01

Будните деца на ПГИ отново ни радват. Яна Гюзелева и Калоян Матеков от 12 клас участваха в Младежка научна сесия, организирана от Съюза на учените в България. Сесията беше открита от декана на ТУ - ИПФ - проф. д-р Милко Йорданов, а неин председател беше проф. Марина Николова.

продължава>

УЧЕБНА/ПРЕПОДАВАТЕЛСКА/ОБУЧИТЕЛНА ДЕЙНОСТ В КАВАЛА, ГЪРЦИЯ

 

01

От 04.03.2019 г. до 08.03.2019 г. четири ученици, двама учители и един от заместник директорите от ПГИ „Проф. д-р Димитър Табаков“- Сливен участваха в Учебна /Преподавателска/ Обучителна дейност в Кавала, Гърция. По време на международната среща учениците представиха своята иновативна бизнес идея, създадената от тях фирма и направеното маркетингово проучване с цел износ на новия продукт – „Енерджи байтс“. Продуктът е микс от сушени плодове и ядки и е свързан със здравословното хранене.

продължава>

Посещения в ПГИ

16 2

    През месец ноември имахме удоволствието да посрещнем делегации от наши колеги от Харманли, Симеоновград, Разград, Варна и Върбица. Мобилностите са дейности от проект "Квалификации", а ПГИ "Проф. д-р Д. Табаков" - Сливен се представи като базово училище за прилагане на ИКТ в образователния процес и образцово по отношение на медиацията - посредничество при решаване на конфликти.


продължава>

Насилието и детето в 21 век

Участие в Националната научна конференция с международно участие

 

„Насилието и детето на 21 век /концептуални и практически предизвикателства/"


продължава>

"Епопея на забравените" в родната къща на Хаджи Димитър

epopeya-2017-390px

По случай 177-тата годишнина от рождението на легендарния сливенски войвода Хаджи Димитър, ученици от клуб "Млади възрожденци" при Професионална гимназия по икономика "Проф. д-р Димитър Табаков" посетиха родната му къща. Там те присъстваха на моноспектакъла ....

продължава>

Телефони за контакти с отговорните институции в случай на дете жертва или в риск от насилие:


- Телефон 112: Национална система 112 -  за спешни повиквания - в случаите на реална заплаха за живота, здравето, безопасността или имуществото;

- Отдел "Закрила на детето": за община Сливен - O44/62-57-25, 62-50-83; за община Котел - 0453/4-23-O9; за община Нова Загора - O457/6-21-33; за община Твърдица - 0454/4--38, 4-42

- РИО – Сливен - 044/611-020, 0879600399 - Илонка Толева


Научете още!