УЧЕБНА/ ПРЕПОДАВАТЕЛСКА/ ОБУЧИТЕЛНА ДЕЙНОСТ – КУЛАУТУВА, ЛИТВА

 

 

litva1

          

         

   От 17 до 21 октомври 2022 г. в Кулаутува, Литва се проведе четвъртата мобилност по проект „Дигитален английски“. В срещата участваха 52 ученици и учители от партньорските училища в Португалия, Италия, Румъния, Турция, България и Литва. Домакин на срещата беше „Kulautuva Basic School“. ПГ по икономика „Проф. д-р Димитър Табаков“ беше представена от 4 ученици от 10 клас, придружавани от директора на гимназията г-н Добрев и г-жа Големанова, учител по английски език.

Домакините бяха организирали няколко семинара, свързани с темата на срещата - „Направете оценяването забавно“. Дигиталните инструменти, с които участниците в мобилността се запознаха по време на семинарите, бяха Linoit, Mentimeter и Socrative. Linoit е работна платформа за проектна работа, сътрудничество, селектиране и подреждане на материали. На лино дъската всеки потребител може да поства „стикерчета“, на които да има текст, линк, картинка, видео или файл. Mentimeter е интерактивна софтуерна платформа за презентации, която позволява на презентатора да получава информация в реално време от участниците с анкети на живо, викторини и тестове. Когато презентирате, публиката ви използва своите смартфони, за да се свърже с презентацията, където може да отговаря на въпроси и да дава обратна връзка. Отговорите на участниците се визуализират в реално време, създавайки уникално и интерактивно изживяване. Socrative е приложение, предназначено за ефективни и забавни начини за ангажиране на учениците и проследяване на тяхното обучение. Използва се за създаване на учебни материали като игри, викторини, състезания и упражнения, както и за организиране на дейностите във виртуални класни стаи.

   Целта на обучителните семинари е използване на технологиите в образованието, развиване на ключови компетентности и разработване на иновативни програми за обучение.

   Културната програма включваше различни образователни дейности за запознаване с културата и традициите на Литва – посещение на замъка Тракай, двореца на великите херцози на Литва във Вилнюс и стария град на Каунас.

litva2 litva3 litva4
litva5 litva6 litva7


Телефони за контакти с отговорните институции в случай на дете жертва или в риск от насилие:


- Телефон 112: Национална система 112 -  за спешни повиквания - в случаите на реална заплаха за живота, здравето, безопасността или имуществото;

- Отдел "Закрила на детето": за община Сливен - O44/62-57-25, 62-50-83; за община Котел - 0453/4-23-O9; за община Нова Загора - O457/6-21-33; за община Твърдица - 0454/4--38, 4-42

- РИО – Сливен - 044/611-020, 0879600399 - Илонка Толева


Научете още!